DeccoLezzet

Un Helvasi

Çocuklugumdan beri en sevdigim tatlilardandir un helvasi. Kendim icin yapmaya usensem de esim decok sevdigi icin yapiyorum. Internetteki tarifler, olculer bazen akil karistiriyor. Ben kendi olculerimle tarifimi paylasayim, sizler de hangi tarifi tutturursaniz o olculeri kaybetmeyin…

IMG_20140506_145025

 

Un Helvasi

Malzemeler:

1 paket (250 gr) Teremyag Gurme Kaymakli

3 su bardagi un

1.5 su bardagi toz seker

2 su bardagi su

Yapilisi:

Once serbetimizi hazirlayip bir kenarda beklemeye birakalim. Bunun icin su ve sekeri bir kaba koyup ister ocakta daha kolay eritebilir ister isitmadan eriyene kadar karistirabilirsiniz. Ben ocakta cok kaynamadan eriyene kadar karistiriyorum.

Unu rahatca kavurabileceginiz genis bir tencerede yagi eritin. Ben seramik tencere kullaniyorum cok rahat oluyor. Eriyen yagin icine unu ekleyip sabirla iyice katistirarak kavurun. Bir sure sonra unun kokusu evi kaplamaya baslar. 25-30 dk kadar karistirdiginizda unun rengi acik kahve olacaktir. Ocagin orta hararette olmasina ve unun yanmamasina dikkat edin.

Iyice kavrulan unun icine soguyan serbeti ekleyip, cekene kadar iyice karistirmaya devam edin. Serbeti cekince ocaktan alip ilk harareti gidene kadar dinlendirin.

Helvaniz sogumadan servis tabaginiza alin. Ben dondurma kasigiyla sekil veriyorum. Siz ister baska bir kalip isterseniz 2 kasik ile sekil vererek servis tabagina dizebilirsiniz.

Sogudugunda uzerine tarcin, hindistan cevizi, antep fistigi veya yaninda dondurma ile servis edebilirsiniz. Beb bu sefer sade tercih ettim.

Afiyetler olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s